Bijeljina - "Noć muzeja", deseti put

Bijeljina - "Noć muzeja", deseti put

"Noć muzeja", koja je deseti put organizovana u Bijeljini, tradicionalno okupi oko hiljadu posjetilaca u Muzeju Semberije, uglavnom mladih, što i jeste cilj ove međunarodne manifestacije, izjavila je Srni organizator ovogodišnjeg programa Snežana Antić.
Posjetioci večeras imaju nesvakidašnju priliku da obiđu stalne muzejske postavke od 17.00 do 1.00 čas i da uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu prilagođenom djeci i tinejdžerima. 
 

Za djecu predškolskog uzrasta i učenike nižih razreda osnovne škole organizovana je grnčarska radionica i prikazivanje crtanih filmova u muzejskoj Sobi za istoriju, kao i posluženje sokovima i slatkišima. 

Najmlađa publika je uz Antićevu prvi put obišla i tri stalne postavke Muzeja Semberije - istorijsku, etnološku i arheološku. 
 

U "Noći muzeja" posjetioci će imati priliku da slušaju koncert učenika gradske Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković", nastup Vokalne etno-grupe i narodnog orkestra Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Semberija". 

U organizaciji Muzeja Semberije postavljena je i izložba citata iz kultnog italijanskog stripa "Alan Ford", pod nazivom "Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti", koju će publika moći da pogleda do 24. maja. 
 

U noćnim časovima slijedi program mladih gradskih glumaca okupljenih oko teatra "Ubuntu" i svirka benda "Arka". 
 

Direktor Muzeja Semberije Momčilo Koprivica kaže da godišnje imaju do 10.000 posjetilaca i da se nizom manifestacija, kao što je i večerašnja Noć muzeja, nastoji privući pažnja srednjoškolske omladine. 

Prema njegovim riječima, Muzej je otvoren za građane svaki radni dan i subotom, a ulaz se naplaćuje simboličnu jednu marku, dok je ulaz na sve manifestacije i izložbe tokom godine besplatan.

On ističe da, osim stalnih postavki, Muzej ima i bogatu biblioteku i istorijsku zbirku koje su dostupne građanima za korištenje. 
 

Ulaz za posjetioce u "Noći muzeja" je besplatan za sve najavljene programe.

Srna