Obilježeno 40 godina postojanja "Kompreda"

Obilježeno 40 godina postojanja "Kompreda"

Rukovodstvo i radnici preduzeća "Kompred" Ugljevik obilježili su danas krsnu slavu Rođenje Presvete Bogorodice - Malu Gospojinu, kao i 40 godina postojanja ovog komunalnog preduzeća u podmajevičkoj opštini.
Lomljenju slavskog kolača u prostorijama preduzeća prisustvovali su radnici "Kompreda", predstavnici opštine Ugljevik, Rudnika i Termoelektrane Ugljevik i brojne zvanice.

Direktor "Kompreda" Božidar Vasić čestitao je radnicima slavu i istakao da preduzeće uspješno radi, korisnicima pruža kvalitetnu uslugu, te da bilježi pozitivne rezultate poslovanja u svim segmentima.

On je napomenuo da za ovakve rezultate preduzeće može zahvaliti svojim saradnicima, svim radnicima i dobroj saradnji sa lokalnom upravom.

Čestitke povodom slave radnicima "Kompreda" uputio je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, napominjući da "Ugljevik nosi epitet najsređenijeg mjesta sa lijeve i desne obale Drine", a da je za to zaslužno i ovo preduzeće.

Perić je naveo da je izgrađeno oko 20 vodovoda, te da je obezbijeđeno moderno vozilo za odvoz smeća.

Komunalno preduzeće "Kompred" je među tri najstarija privredna subjekta na području opštine Ugljevik. Preduzeće je počelo svoju privrednu aktivnost 1974. godine, sa sedam zaposlenih i skromnim materijalno-tehničkim i finansijskim sredstvima.

Danas Komunalno preduzeće ima tehnički kapacitet zahvatanja pitke vode od oko 50 litara po sekundi, čime napaja oko 12 naselja i ima više od 30 radnika.

"Kompred" je u prvoj polovini ove godine ostvario 15.059 KM dobiti.

SRNA