Potpisan ugovor o sanaciji objekata

Potpisan ugovor o sanaciji objekata

Sanacija mjesnih kancelarija i domova kulture u pet bijeljinskih naselja trebalo bi da počne ovog mjeseca, definisano je ugovorom koji je danas potpisan između Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina i Razvojnog programa UN /UNDP/.
Riječ je o sanaciji mjesnih kancelarija u Janji i Brocu, te domova kulture u Amajlijama, Velinom selu i Balatunu, a rok za završetak radova je kraj decembra. 

Projekat obnove mjesnih kancelarija i domova kulture kandidovao je grad Bijeljina uz obrazloženje da ovi objekti imaju višetruk značaj za stanovništvo tih prigradskih zajednica, koje su pretrpjele velike štete tokom majskih poplava. 

Sanacijom domova kulture biće omogućeno održavanje kulturnih i društvenih manifestacija, rad nevladinih organizacija, a u mjesnim kancelarijama redovno obavljanje administrativnih usluga prema građanstvu. 

"Pristup ovim ustanovama naročito je važan za lica koja su manje mobilna i zavise od lokalnih usluga, ali je važan i za sportski i društveni život mladih", saopšteno je iz UNDP-a.

Grad Bijeljina u julu je postao jedan od šest partnerskih jedinica lokalne samouprave u okviru UNDP projekta "Jačanje lokalne demokratije", na osnovu čega je i realizovan današnji ugovor sa Regionalnim udruženjem amputiraca Bijeljina.

*Srna