Predavanje o crkvi kao zajednici svetih

Na pravoslavni praznik Oci sutra će u Bijeljini profesor dogmatike i estetike Zdravko Peno održati predavanje na temu "Crkva-zajednica svetih", kojim se završava ovogodišnji Božićni ciklus predavanja u organizaciji Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske. Peno je predavač na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu "Sveti Vasilije Ostroški" u Foči.

U okviru Božićnog ciklusa predavanja u Bijeljini je organizovano pet tematskih večeri posvećenih vjeri koje se održavaju u gradskom Centru za kulturu.

Prvo predavanje prve nedjelje božićnog posta održao je njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, na temu "Hristos-Crkva i podvig spasenja u tijelu Hristovom". Naredne nedjelje o temi "Vjera svetih" publici je govorio rektor Bogoslovskog fakulteta u Foči protojerej-stavrofor Darko Đogo.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije održao je predavanje "Radost života" na pravoslavni praznik Djetinjci. Na Praznik majki uoči Božića u Bijeljini je govorio protojerej-stavrofor Zoran Krstić na temu "Tajna Boga u savremenom društvu".

Srna