U Bijeljini uhapšeni izvršioci više krivičnih djela, pronađeno i oružje

U Bijeljini uhapšeni izvršioci više krivičnih djela, pronađeno i oružje

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Policijske stanice Dvorovi uhapsili su tri osobe koje su sumnjiče da su izvršile više krađa na području Brčko Distrikta. Radi se o S.M., D.J. i V.M., kod kojih su pronađeni predmeti koji potiču iz izvršenja više krivičnih djela, saopćeno je iz CJB Bijeljina.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, te u saradnji s pripadnicima policije Brčko Distrikta, izvršeno je pretresanje stambenih prostorija i objekata koje koriste navedene osobe u Brezovom polju, u Brčko Distriktu, te su pronađene automatske puške, više okvira za automatsku pušku, oko 800 komada municije različitog kalibra, četiri ručne bombe, kao i više elektromotora koji, najverovatnije, potiču iz krivičnih djela.

Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela teška krađa na štetu preduzeća u Bijeljini, iz kojeg su otuđili više kilograma bakra i reflektor. Također, tokom kriminalističke obrade V.M. je priznao i izvršenje pet krivičnih djela teška krađa i jedno krivično djelo krađa, a na štetu AD „ Šećerana'' Velika Obarska, koje je izvršio zajedno s B.K. i D.L. Osumnjičeni su pokazali mjesta gdje su tokom 2014. godine otuđivali elektrokablove.

Fena