Vatrena stihija progutala »Nesanicu«

Vatrena stihija progutala »Nesanicu«

U požaru koji je rano jutros izbio u Tiršovoj ulici u Bijeljini u potpunosti su izgorjeli krovna konstrukcija i unutrašnjost kafića "Nesanica", a pričinjena šteta iznosi više od 200.000 maraka. Da li je do požara došlo zbog neispravne elektroinstalacije ili je pak ljudski faktor u pitanju, utvrdiće istraga koju sprovode policija i protivpožarni inspektori.

Požar je prijavljen juče oko 4.15, a zahvaljujući brzoj intervenciji bijeljinskih vatrogasaca spriječeno je širenje vatre na ostale objekte, s obzirom na to da se kafić nalazi u krugu nekadašnje fabrike obuće "Zenit". U Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Bijeljina rekli su da im je požar prijavljen juče u 4.07 i da su na lice mjesta odmah upućena dvije cisterne. "Tokom intervencije upućena je još jedna cistarena, a požar je stavljen pod kontrolu oko 6.30", istakli su vatrogasci.

Prema nezvaničnim informacijama, u objektu koji je izgorio ranije je bila diskoteka "Fabrika", a u četvrtak uveče trebalo je da počne sa radom ovaj kafić. Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao nam je da su se u srijedu uveče u kafiću nalazili radnici koji su obavljali zadnje pripreme pred otvaranje "Nesanice".

"Radnici su do kasno radili završne radove i ništa nije upućivalo na to da bi mogao izbiti požar. Sve je bilo uredno", kazao je naš izvor. Kako kaže, policiji je sumnjivo što je požar izbio baš na dan otvaranja i zbog toga postoji sumnja da je podmetnut. Vuk Lukić, vlasnik "Nesanice", kazao je da mu nije poznat uzrok požara, ističući da nije imao prijetnji koje bi ukazivale na to da je podmetnut. "Dok ne bude završen uviđaj, nećemo znati tačan uzrok požara, niko nije imao motiv da ga podmetne. Provjeravali smo i instalacije, bile su ispravne", kazao je Lukić, ističući da su zadnja dva mjeseca radili na sređivanju lokala i sada im je sve nestalo preko noći.

Prema njegovim riječima, lokal nije bio osiguran, ali da mu je pričinjena šteta veća od 200.000 maraka. O svemu je obaviješten dežurni tužilac bijeljinskog Okružnog tužilaštva i u toku je rad na utvrđivanju uzroka požara.

 

Nezavisne novine