Hronika

 |  Written by SandraM  |  0
Hapšenja u Brčkom, Bijeljini i Kladnju

Pripadnici Policije Brčko distrikta od jutros pretresaju stanove, kuće i automobile i privode osumnjičene na više lokacija u gradu u okviru akcije suzbijanja i prikupljanja dokaza o krađama i teškim krađama, potvrdio je portparol Policije Halid Emkić.

Emkić je naveo da je riječ o široj policijskoj akciji pod nazivom "Kedi" koja se istovremeno provodi u Brčkom, Bijeljini i Kladnju.

 |  Written by SandraM  |  0
Iz porodične kuće ukradeni predmeti vrijedni 4.000 KM

Nepoznata lica su iz kuće u Dvorovima, kod Bijeljine, ukrala razne predmete u vrijednosti oko 4.000 KM, saopštio je bijeljinski Centar javne bezbjednosti.

Policijskoj stanici Dvorovi oštećeno lice je juče prijavilo da su iz njegove kuće nepoznata lica uzela predmete koji vrijede oko 4.000 KM.

Policija je izvršili uviđaj lica mjesta, a o svemu je obaviješten i nadležni tužilac. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela krađa.

Srna

 |  Written by SandraM  |  0
Čekao kokain poslat autobusom iz Beograda

Jedno lice je uhapšeno na Autobuskoj stanici nakon što je preuzeo vrećicu u kojoj mu je autobusom iz Beograda poslata knjiga ali iz koje su granični policajci na graničnom prelazu Rača izuzeli kovertu sa 11 grama kokaina.

Kako saznajemo iz policijskih izvora uhapšen je Igor Savanović (41) iz Banjaluke. Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) saopštila je juče da je jedno lice uhapšeno te da je pomenuta pošiljka poslata je u petak, 14. avgusta redovnom autobuskom linijom Beograd - Kostajnica.

Oni nisu izlazili u javnost sa identitetom privedenog.

 |  Written by SandraM  |  0
Škole spremne za nastavu

U svih 18 osnovnih škola na području regije Bijeljina nastava će početi na vrijeme, 1. septembra, bez ikakvih problema jer su škole i materijalno i tehnički spremne, rekla je Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Bijeljina Milica Perković.

Perkovićeva je rekla da je nakon sastanka sa direktorima škola potvrđeno da početak nastava neće biti doveden u pitanje. Ona je navela da, iako će na početku prve radne sedmice broj biti precizan, u Bijeljini će osnovnu školu u školskoj 2015/2016. godini pohađati oko 10.000 učenika, od kojih prvačića oko 925.

Categories:

 |  Written by SandraM  |  0
Iz bivšeg salona automobila ukrali predmete vrijedne 40.000 KM

Nepoznato lice ili više njih izvršili su provalu u bivši salon automobila na području grada Bijeljina te, po izjavi oštećenog, ukrali razne predmete čija je vrijednost oko 40.000 KM.

Policijskoj stanici Dvorovi juče je oštećeno lice prijavilo da je provala u ovaj objekat, koji više nije u funkciji, izvršena u posljednjih 15 dana, saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku.

Srna

 |  Written by SandraM  |  0
Psi napravili masakr nad guskama

Poljoprivredna zadruga "Anser" iz Triješnice kod Bijeljine pretrpjela je ogromnu štetu na jatu gusaka, jer su ih raspušteni i glađu razulareni psi, podavili.

Vlasnik Zadruge Borisav Pantić rekao je Srni da je šteta ogromna jer su psi podavili više od 200 gusaka, od ukupno 400.

"Oko pola noći obilazio sam stoku i začuo lavež pasa. Vidio sam tri psa, ali je bilo kasno. Šteta je već bila pričinjena i guskama nije bilo spasa", rekao je Pantić i dodao da u selu o psima niko ne vodi računa.

 |  Written by SandraM  |  0
Komšije pretukle starca kod Bijeljine

Osamdesetdvogodišnji muškarac čiji su inicijali V.R. iz Bijeljine teže je povrijeđen kada su ga u dvorištu porodične kuće napali komšija i njegov sin, saopšteno je iz bijeljinskog Centra javne bezbjednosti Povrijeđeni, koji je zadržan na liječenju u bijeljinskoj bolnici, rekao je policiji da su ga u ponedjeljak, 10. avgusta između 20.00 i 20.30 časova napali komšija čiji su inicijali R.S (63) i njegov sin D.S (35).

 |  Written by SandraM  |  0
Mitrović ostao bez 100.000 maraka i zlata

Policija traga za lopovima koji su iz kuće Gojka Mitrovića (65) u mjestu Glavičice kod Bijeljine ukrali novac i zlato. Prema prvim procjenama vlasnika kuće, pričinjena je materijalna šteta od 100.000 maraka.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale, rekli su da se krađa dogodila u subotu, 8. avgusta, u periodu od 11 do 14 časova. - Policija je nakon primljenog poziva izašla na lice mjesta, gdje je obavila uviđaj.

Policajci su nastavili dalju istragu s ciljem pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela i njihovog sankcionisanja - kazali su u CJB Bijeljina.

 |  Written by SandraM  |  0
U zabavnom parku povrijeđen petnaestogodišnjak

U zabavnom parku na bijeljinskom Agro-tržnom centru teže je povrijeđen petnaestogodišnji dječak iz LJeskovca kod Bijeljine, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ u ovom gradu.

Dječak je povrijeđen u subotu, 8. avgusta u 21.40 časova, a pomoć mu je ukazana u medicinskom centru Bijeljina, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede, zbog kojih je zadržan na liječenju.

 |  Written by SandraM  |  0
Iz kuće u Glavičicama ukraden novac i zlato

Iz jedne kuće u bijeljinskom naselju Glavičice ukradena je veća količina novca i zlatnog nakita, a prema izjavi vlasnika, pričinjena šteta iznosi 100.000 KM.

Nepoznata lica provalila su u porodičnu kuću u vlasništvu lica čiji su inicijali G.M /65/ u subotu, 8. avgusta, u periodu od 11.00 do 14.00 časova, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Uviđaj su izvršili pripadnici kriminalističke policije Policijske stanice Janja, a zbog počinjene teške krađe biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Srna

Pages